Tablouri
Începuturile
“femeii sălbatice”
în pictură…
“Femeia sălbatică” este denumirea primei mele expoziții de artă.
Mi-am descoperit acest talent prin terapie, în anul 2018, experimentând art terapia. Până în acel moment știam că pot face cu ușurință desen tehnic, proiectare, logo-uri, însă în niciun caz nu îmi imaginam că pot picta.
Pentru că totul a început de la sentimentele unei femei sălbatice, am decis să îmi transpun emoțiile, trăirile pe pânză și așa a luat naștere prima mea expoziție de artă, din vara anului 2019. Apoi a fost urmată de cea de-a doua expoziție, din primăvara anului 2021 – “ Flux în jungla urbană” și de proiectul “Artă în mișcare”.
Eu nu sunt un pictor cu studii, sunt un bun autodidact, un om care și-a lăsat imaginația și mâinile să contureze niște stări pe bucăți de pânză. Sunt pe un drum care mă fascinează, unul care îmi deschide o perspectivă cu totul nouă, unul în care vreau să îmi mențin stilul “brut”, bazat doar pe intuiție și creativitate.
Astfel considerând pictura un dar de la Dumnezeu și ca orice dar care e primit, e făcut să fie dat mai departe, îmbin cunoștiințele de coach în programare neuro-lingvistică și talentul la pictură, în cadrul workshopurilor, programelor de art-terapie.

Programe de art terapie către autenticul Tu.
Art terapia este simpla aplecare asupra actului artistic, conceperea și procesul de creație în sine au efecte terapeutice. În atelierul de artă prin pictură lucrăm cu materiale specifice creației artistice: pânze, culori, pensule.
E suficient să îți dorești să explorezi emoțiile prin mijloace artistice, experiența sau know-how-ul în domeniul artistic nu sunt necesare.
Aspectul estetic al lucrării are importanță doar în măsura în care este important pentru tine, focusul art terapiei fiind pe emoțiile trăite și exprimate prin pictură.
Art terapia este o modalitate terapeutică realizată cu ajutorul creațiilor artistice, o “vindecătoare” a sufletului. Practicarea artei urmărește o schimbare pozitivă atât din punct de vedere fizic, mental, cognitiv, dar și din punct de vedere socio-emoțional; atât în ceea ce privește exprimarea sentimentelor și a experiențelor, a exteriorizării și a expresivității, cât și a îmbunătățirii comunicării și a relaționării cu ceilalți.
Ești încurajat/ă să-ți descoperi prin joacă propriul mod unic de expresie și să reflectezi asupra lui.
