About

Gastronomie

Momentul în care am privit gastronomia prin lentila artei a fost în anul 2016. În acea perioadă de răscruce viața mi-a arătat că lucrurile se pot schimba radical într-o singură zi, că tot confortul se poate clătina într-o clipă, că sunt momente în care ești nevoit să găsești resurse chiar și atunci când simți că nu mai poți. A fost un episod din viața mea care m-a maturizat “peste noapte” și care m-a obligat să privesc viața prin lentile diferite.
Dintr-un moment depresiv am ajuns la creație. În acea perioadă, în timpul meu liber, m-am refugiat în gătit, devenind un loc al așezării gândurilor mele, un teren de joacă intuitiv cu rețete, ingrediente, arome și gusturi. În scurt timp am dezvoltat o abilitate și o pasiune care cumva erau acolo, în interiorul meu și așteptau să fie descoperite și scoase la suprafață. Astăzi sunt cunoscută în comunitatea din Ploiești în primul rând pentru această pasiune față de arta culinară. Pasiune pe care am îmbunătățit-o și adaptat-o prin diverse cursuri noului meu stil de viață.

Workshopuri și programe de gătit sănătos,intuitiv.
Sub ghidarea mea, gătim împreună intuitiv, preparate delicioase cu un anumit specific, călătorind prin bucătării variate. Aceste preparate au amprenta creativității mele și sunt reinterpretate într-o variantă sănătoasă.
Tratăm partea gastronomică cu prezență, bună dispoziție, curiozitate și creativitate. Ne dăm voie să ne jucăm cu aromele, texturile, gusturile, astfel încât timpul petrecut în bucătărie să fie o plăcere. Descoperim astfel că reinterpretarea rețetelor într-o variantă sănătoasă este o alternativă accesibilă, gustoasă și ușor de pus în practică de oricine. Este musai să fim prezenți în a alege și simți ceea ce punem, felul cum le asociem, astfel încât să le dăm aromă, consistență și gust delicios. Iar energia pozitivă și implicarea își vor lăsa amprenta în preparatele noastre. Astfel ne activăm “ spatula magică “ a simțurilor : vedere, auz, simțire, gust.